Diskuse

Výzva

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

18. 5. 2011 11:51
Zrušme zakažme změňme...

okamžitě, ale jak začít 8-o

0 0
možnosti
G

Gašpo

18. 5. 2011 10:04
Také spravodlivé rozhorčenie

Bohužiaľ len výkrik do tmy, inak sa to nazvať nedá.

Štátna správa je ako socialistická armáda. Za obrovského revu sa dá do minimálneho pohybu. Uvedomte si, že tento nenažraný kolos funguje na nejakej legislatíve, ktorú si sám nastavuje i udržuje. Aj keby ste všetkých politikov vyhádzal z okien ( a za letu ich do riti nakopal ) a zo dňa na deň tam dosadil lepších, bol by to zdĺhavý proces legislatívu zmeniť. Mnoho potrebných zmien by pravdepodobne zase vyšumelo, pretože na princípe zotrvačnosti fungujúci úradnícky aparát by to úmyselne a účinne brzdil. A všetkých úradníkov z okien nevyhádžete.

Zostáva nám len čakať až ten kolos porazí jeho vlastná nenažranosť. Až nás vysaje tak, že začne sám strádať a začne sa požierať navzájom. Až vyschnú korytá a krysy začnú opúšťať loď. Potom nastane čas pre zmenu.

Myslím, že na rozdiel od úradníckej aristokracie sa uskromniť dokážeme a divil by ste sa koľko človek vydrží, než je prinútený vyjsť do ulíc. Zatiaľ ten čas nenastal.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

17. 5. 2011 19:54
Nelze uskutecnit

Tedy chtel jsem rici, nelze realizovat, pokud soucasny system nezkolabuje uplne.  Pokud bude panovat blahobyt, revoluce neni mozna. Najedeni revolucionari totiz neexistuji. Zmena systemu musi byt takova, aby o budoucnosti rozhodovali jen ti, kteri  k ni aktivne prispivaji, tedy platci dani. Tricetikorunari se vzdy rozhodnou na ukor budoucnosti. Povinne violby pro vsechny by vedly jen k naprostemu vitezstvi tech nejhorsich populistu.

0 0
možnosti
G

Gašpo

18. 5. 2011 10:06
Re: Nelze uskutecnit

Súhlas. Povinné voľby sú skutočne totálna kravina. ;-D

0 0
možnosti
PB

Pavlicce

17. 5. 2011 14:19
Pěkně napsané

Dobrý den, líbí se mi, co jste napsal. V poslední době jsem stále více rozčílená nad situací v tomto státě. I když se to nemá, začínám všechny ty gaunery nahoře házet do jednoho pytle, jelikož mám pocit, že do politických sfér se slušný, poctivý a čestný člověk nemůže dostat, protože by těm ostatním gaunerům hatil kšefty se státními penězi. Navíc si myslím, že nám vládnou nekvalifikovaní korytáři. Ráda bych věděla, zda se ještě dá na této situaci něco změnit.

0 0
možnosti
JM

janacz

18. 5. 2011 11:53
Re: Pěkně napsané

Změnit můžete jen to, že se nebudete rozčilovat jinak nic;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 5. 2011 14:17
Proveďme to, proveďme ono.

Můžete popsat, jak vámi zdůrazněná hesla provedeme?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 5. 2011 14:15
Zjistěte si, jak zde již cca 130 let vypadá průběžné

důchodové pojištění. Pak se nebudete hloupě tvrdit, že sociální pojištění "není zřejmě určeno na důchody". Až se takto vzděláte obecně o principu našeho důchodového zabezpečení, můžete si čísla zjistit z každoročních Státních závěrečných účtů.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 5. 2011 14:11
Chce to znát fakta - pak teprve nadávat

1. Z funkcí (nikoliv členství) v klubech či výborech plynou sice další příjmy, ale nikoliv "zásadní". Je to nejvýše 40 % poslaneckého platu (předsedové).

2. Příplatky za funkce, stejně jako náhrady jsou vždy násobkem poslaneckého platu. Takže pokud si sníží základní plat, sníží si i příplatky a náhrady. Není tedy pravda, že tyto si nesnížili.

3. Poslanecké náhrady si snížili o více než 30 % zařazením do režimu příjmů ze závislé činnosti a tedy zdaněním a odvody (je pravda, že polovinu z tohoto snížení odsouhlasili z blbosti).

  Takže pane kolego: znát a nežvanit.

0 0
možnosti
PR

Rusy

18. 5. 2011 8:14
Re: Chce to znát fakta - pak teprve nadávat

Souhlas. Sice spravedlivé rozhořčení, ale bez elementární znalosti a vnímání reality. Vytýčení cílů bez stanovení způsobu dosažení cíle. Ale na druhou stranu je fajn, že to panu autorovi není lhostejné a že má chuť s tím něco udělat.

0 0
možnosti
EP

Dallillah

17. 5. 2011 13:45
Povinné volby?

Tak s tou povinností volit jste to pane poswal.

0 0
možnosti
KC

etamin

17. 5. 2011 13:01
Co jste napsal se mi docela líbí.

Každá akce vyžaduje lídra. Takový se však v naší současné mravně pokleslé společnosti nenachází. Nebo ano ? Druhý TGM se ještě nenarodil. Bohužel.

0 0
možnosti
ŠZP

Šestá z pěti

17. 5. 2011 12:58
Sice trochu laické, ale dobře napsané!

Líbí se mi hlavně ta možnost (nutnost!) volit přímo jednotlivé lidi "na základě odbornosti a lidských kvalit" a ne nějaké partaje. Také je dobrý nápad zavést "volební povinnost". Když si vezmu, že takové hloupé sčítání lidu bylo povinné pod pokutou 10 tis. a vlastně o nic nešlo, tak VOLBY by měly být také povinné, aby se lidi neschovávali a nestrkali hlavy do písku. R^

-

Problém "trochu" je, že volební zákon žádná ze současných stran nezmění, žádná nová (malá) strana se do sněmovny nedostane, aby to změnila, takže opravdu stojí za to, bojovat proti větrným mlýnům? 8-o

0 0
možnosti
ŠZP

Šestá z pěti

17. 5. 2011 13:01
Re: Sice trochu laické, ale dobře napsané!

Jinými slovy - moje děti prchly do ciziny, neboť se se současnou "kulturou" a "morálkou" ve společnosti nedokázaly vyrovnat a neměly ani sil zbytečně bojovat o nějakou změnu. Plně s nimi souhlasím a také za nimi brzy prchnu :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3444x
Muzikant, otec na české poměry nadměrné rodiny, rvoucí se se životem a především sám se sebou o každou píď.

Seznam rubrik