Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PKL

Politicky korektní lež

25. 4. 2011 21:47
pro tyraelid

píšete, že u pseudohermafroditismu muze dojit k uprave pohlavi, avsak dite se muze v puberte zacit citit jako prislusnik opacneho pohlavi.

tak nevím, proč by ke změně cítění nemohlo dojít u v článku zmiňovaného chlapce. když ovšem budeme pubertu blokovat, ke změně cítění nedojde.

0 0
možnosti
T

tyraelid

25. 4. 2011 19:45
Znam docela zajimavy pripad, co vy nato kritici operace?

Rodicum se narodila holcicka, mela vaginu a do 8 let byla uplne normalni. V 8 letech zacala mit bolesti briska a tak ji rodice vzali na ultrazvuk. Na ultrazvuku lekar zjistil ze "holcicka" ma nesestoupla varla v brisni dutine, nema vajecniky ani delohu a nasledne geneticke vysetreni urcilo ze se jedna geneticky o muze s XY chromozomem. Co by delali s takovym ditetem, chytraci?;-O Takove pripady jsou vzacne, ale nejsou ojedinele a cas od casu se vyskytuji a nejsou ojedinele.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

25. 4. 2011 19:47
Re: Znam docela zajimavy pripad, co vy nato kritici operace?

To ovšem není transexualita

0 0
možnosti
TJ

shyrker

25. 4. 2011 18:41
Jestli má tenhle názor

tak vysokou karmu, tak je to hodně v prdeli. Rv

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

25. 4. 2011 18:59
Re: Jestli má tenhle názor

Nikoliv, to je známkou toho, že valná většina lidí je ještě normálních:-)

0 0
možnosti
SHV

sir Hurnprey VII.

25. 4. 2011 17:45
Některé řeči v diskusi jsou docela hloupé.

Problém, zda je to nemoc mozku ve špatném těle a zda je třeba léčit mozek a nebo předělat tělo, je až druhotný. Nikdo si nedovede představit, co takový člověk zažívá. Pokud neumíme změnit mozek a umíme upravit tělo, proč ne?

Ostatně tihle lidé dost dlouho setrvávají v rukách psychologů a psychiatrů, aby i odborníci měli možnost případ posoudit. Všem, kteří nesouhlasí se změnou, přeji, aby se tohle nikdy nepřihodilo jejich dítěti. Pokud má někdo pocit, že tuhle procedůru někdo absolvuje záměrně rád a jen tak z plezíru a nebo z touhy po dobrodružství, ví houbu o životě.

Tak, jako všem může být jedno, kdo s kým doma v ložnici, ani operativní změna pohlaví není nic, co by nás ohrožovalo. Stejně jako homosexuálové mají právo na štěstí v registrovaném partnerství (chtějí-li) a heterákům je po tom houbeles, stejně transky mají právo na tuhle operaci, pokud ji obdorníci indikují a schválí.

Pokud daná osoba chce, rodiče jsou pro, odborníci souhlasí, nechť se tak stane.

0 0
možnosti
D

Dita_1

25. 4. 2011 18:29
Re: Některé řeči v diskusi jsou docela hloupé.

R^

0 0
možnosti
MM

Milan Milhof

25. 4. 2011 17:36
Kolega se mi svěřil že má jiný problém:

Necíti se být ani mužem, ani ženou, ale rybičkou nebo autíčkem, sám ještě neví co víc. Tak je teď na pozorování co se v něm projeví silněji, má ale strach, aby to nebyla rybička, protože přece jen z toho dýchání pod vodou má trochu strach. Myslíte, že by odbornice Dr. Fifková uměla poradit?

0 0
možnosti
T

tyraelid

25. 4. 2011 19:19
Re: Kolega se mi svěřil že má jiný problém:

Urcite, jedna se o schizofrenii a takove stavy se daji celkem dobre resit leky. Pokud nebude nebezpecny, muze normalne behat po svete, jen ho zbavi svepravnosti.

0 0
možnosti
PG

quido

25. 4. 2011 17:19
jedna odpověď na otázku...

.. co se zase mě honí hlavou po přečtení vašeho blogu - ví ten človíček, co vynáší "soudy" nad celou "západní" civilizací o čem vůbec mluví (píše)? ... a moje odpověď? ... ví velký kulový, s prominutím ... máte možná pravdu, že celá civilizace si myslí, že může "poručit větru, dešti", ale zrovna v tomhle případu jste vedle jak ta jedle .. zjistěte si více informací ... i kdyby ne více, tak i originální zpráva napoví trošinku víc . http://www.news.com.au/national/boy-10-in-sex-change/story-e6frfkvr-1226040236309

0 0
možnosti
A

AVyellow

25. 4. 2011 16:08
hahaha

Jste idiot, nic vic netreba dodat.....

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

25. 4. 2011 16:26
Re: hahaha

kdo to říká, ten to je...

0 0
možnosti
LB

Woffce

25. 4. 2011 15:14
MUDr. Hana Fifková

Lékařka, která se v oboru pohybuje již více než 20 let a jejíž kniha "Transsexualita a jiné poruchy pohlavní identity" se, mimochodem, stala nejlepší odbornou publikací v oboru sexuologie v r. 2008, před časem v jednom žurnálu popsala - z pohledu autorem předloženého tématu - velice zajímavý příběh z vlastní praxe, takřka totožný s výše popisovaným: Rodiče si všimli u svého ještě zdaleka ještě ani 10tiletého syna (přesný věk jsem neudržel - snad 6 - 8) určtiých výrazných projevů chování, které je přivedly k myšlence zkusit se zajít poradit s odborníkem, nejedná-li se o transsexualitu. Rodiče (kteří se skutečně nepletli) jsou v článku doktorkou Fifkovou dáváni za vzor, jakožto velice vnímaví, k vlastnímu dítěti citliví a bezpředsudkoidní :-) lidé, díky nimž má jejich dítě nyní šanci na šťastný život. Neříkám, že je lékařská věda vševědoucí, ale pokud si mám vybrat mezi vzýváním Boha a názorem odborníka, který má v dané problematice nezpochybnitelné zkušenosti, zvolím si to druhé.

0 0
možnosti
T

tyraelid

25. 4. 2011 16:48
Re: MUDr. Hana Fifková

R^R^R^

0 0
možnosti
T

tyraelid

25. 4. 2011 11:58
Venujte se sve muzice a tohle nechte na lekarich.

Jste typicky cech, mluvite o necem o cem vubec nic nevite, ale presto citite potrebu se vyjadrit. Jeste komentujete politiku a fotbal, ze? Existuji vrozene vyvojove vady, napriklad testikularni feminizace (a podobnych syndromu existuje cela rad), kdy se hned po narozeni neda presne urcit zda se jedna o chlapce ci o devce, popripade jakym smerem se bude vyvoj dale ubirat. Napriklad se geneticky jedna o devce (XX), ale ma penis, nebo naopak ma dite vaginu, ale misto vajecniku varlata a podobne. V techto pripadech je nekdy nutno pockat do vyssiho veku jak se dite bude projevovat, popripade jak se samo rozhodne, protoze pak uz neni cesta zpatky. Tak prosim nekrituzujte neco o cem vubec nic nevite a co je dobrou veci a co muze diteti pomoci zit stastny a hezky zivot. V pripade ze by mu operaci nepovolili, byl by z nej pseudohermafrodit s tezce narusenou psychikou a jeho zivot by pravdepodobne ukoncila sebevrazda.

0 0
možnosti
LHV

Lord Havelock Vetinari

25. 4. 2011 11:37
Já to ze svého pohledu

asi nemohu posoudit, ale tak docela nechápu, v čem je vlastně ten problém. Když si tu situaci představím, tak mi to nepříjde tak traumatizující, aby to vyžadovalo operační zásah a to všechno kolem-což mi přijde jako daleko strašnější možnost, než mít normální orgány, jaké má polovina všech lidí- sice ne ten typ, který by jeden třeba chtěl mít, ale co už.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3444x
Muzikant, otec na české poměry nadměrné rodiny, rvoucí se se životem a především sám se sebou o každou píď.

Seznam rubrik