Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Výzva

Vážení, dnes a denně jsme informováni, o tom, jak chatrná je ekonomika našeho státu a jak velkými spoluviníky na tomto stavu jsme. Nejrůznější manipulací s čísly je nám dokazováno, o kolik jsme na tom hůře, než státy, které mají daleko větší státní dluh (jak nominální tak v přepočtu na hlavu).

je nám neustále podsouváno, že je to vinou nás, občanů. Jsme příliš líní, jsme marodéři, jsme nevzdělaní a tedy nekompetentní, jsme málo flexibilní a tak dále.

V posledních týdnech jsme více, než kdy jindy, konfrontováni s faktem, že ryba smrdí od hlavy. Jak se stalo v našich krajích zvykem, hlava hnije, ale požírá dál. Nikdo není schopen, natož ochoten stav věcí rázně a kategoricky změnit. Zvykli jsme si za dvacet let na to, že parlamentní a vládní sebranka, podporována Hujery, do čelních úřadů dosazenými z vlastních řad, pěje svou falešnou píseň jednolitým unisonem. A ať už se mezi ni dostane kterýkoli náhodný Mirek Dušín – poctivec a čestný muž, netrvá dlouho a vyje s vlky jejich píseň jako by se nechumelilo.

Šmelina, krádeže za bílého dne, porcování všech možných zvířat, nepokrytý lobbying a jiné oblíbené sporty našich politiků jsou nám dnes prezentovány jako norma, ne-li jako ctnost.

Patnáct let jsme úpěnlivě žádáni, abychom si utáhli opasky. Marně vzpomínat, na jak dlouho to mělo být. To totiž nikdo nikdy neřekl. Z těch pánů, kteří si nikdy nic neutáhli. Z těch, kteří si dodnes nebyli schopni ani zrušit hromadnou dopravu zdarma. Sami sobě snížili platy o 4%. Ovšem pouze ze svých nominálních platů. O faktu, že jejich zásadní příjmy plynou z účastí v poslaneckých výborech, komisích a podobných institucích, se raději nemluví. I naše „nezávislá“ média tento fakt raději přehlížejí.

V současné chvíli jsme ujišťováni, že důchodová a zdravotní reforma jsou nevyhnutelné. Prostředky k řešení se opět nalézají v našich kapsách. Sociální zabezpečení, které platí každý pracující občan této země, není zřejmě určeno na výplatu důchodů, ani nemocenské. Nemocenskou platí až do jednoho měsíce trvání (!) zaměstnavatel, s důchodem ať prý lidé v aktuálním věku 40 a méně let raději nepočítají. K čemu si tedy platíme sociální zabezpečení, zůstává záhadou. Je tedy opět potřeba si připlatit. O zdravotním pojištění nemluvě. Je s námi zacházeno jako s ovcemi, které, jsa již třikrát za rok ostříhány, jsou nuceny vypotit další vlnu a ještě radostně bečet. To, co tu dnes vláda předvádí, se za minulého režimu jmenovalo PERESTROJKA a GLASNOSŤ. Byla to jedna z posledních křečí toho režimu. Poslední zoufalá snaha udržet u moci stejnou garnituru, která ten marast způsobila. Starého psa novým kouskům nenaučíš a kdo jednou ochutnal bezuzdnou zlodějnu se zaručenou beztrestností, ten hned tak nepřestane.

Ze strany vlády a médií jsme proto my, občané, systematicky manipulováni do pozice bezmocných tvorů, pro které možnost ovlivnit běh událostí začíná a končí jednou za čtyři roky možností volit.

Nejstrašnější je, že jsme se my, občané, do této role vžili tak, že pokud se jedna skupina zaměstnanců má odvahu vzepřít a odmítá bez odporu otročit, my ostatní se pod nátlakem médií a vlády, která tuto skupinu okamžitě dehonestuje a kriminalizuje, semkneme a děláme, co se po nás chce. Odsuzujeme, papouškujeme, kritizujeme.

Probuďme se! Uvědomme si, že to, za co bojovali lékaři, je v podstatě to, za co stojí bojovat i nám! Za důstojnější podmínky k životu, za život bez neustálého zděšeného pohledu do peněženky. Za pouhé právo žít beze strachu ze zítřka. Bez vydírání zaměstnavateli, kteří jsou vydíráni státem. Není pravdou, že lékaři měli silnější vyjednávací argumenty než ostatní. Zkusme si představit stávku sester, zedníků, kuchařů… Na každé profesi je někdo závislý, nedostatek lidí na jedné straně způsobí problém jinde. Pokud má tento stát fungovat, nemůžeme se chovat, jako by se nás to netýkalo. Musíme držet při sobě.

Kudy ale ven z toho začarovaného kruhu vlády nenažraných, nestydatých bařtipánů? Kudy ven z té politické trapnosti a bídy, kterou nám tu předvádějí?

Mám návrh. Pro začátek pojďme vyhnat všechny, kdo dnes sedí ve všech politických funkcích. Zvolme přímou volbou prozatímní vládu z lidí, prokazatelně nespojených s jakýmikoli stranami a lobby.

Následně

-   ZRUŠME IMUNITU POLITIKŮ

-   ZAKAŽME PLACENÍ POLITICKÝCH STRAN A HNUTÍ ZE STÁTNÍCH PROSTŘEDKŮ. Jejich jedinou pracovní náplní je boj o moc a jediným produktem jsou bezpáteřní         kreatury, přičemž aniž by vytvořily tyto politické subjekty cokoli hodnotného, jsou štědře placeny z našich daní. JEN ZA ROK 2010 OBDRŽELY STRANY PŘÍSPĚVKY VE     VÝŠI CCA 1 MILIARDY KČ !!!

- Volme nadále veškeré zastupitele přímo a jmenovitě, na základě odbornosti a lidských kvalit.
- Zakažme do budoucna jakékoli megalomanské kampaně, jež nakonec stejně zaplatíme my! 
- Vymiňme si okamžitou odvolatelnost kteréhokoli zastupitele.
- O důležitých státních krocích referenda.
- Využijme technických možností, jež nám pokrok nabízí, a rozhodujme z domova.
- Zaveďme volební povinnost.

Pokusme se tímto způsobem svěřit rozhodování o našich životech i lidem, kteří nebudou se stranami spojeni a kteří budou moci o zákonech rozhodovat skutečně na základě svého svědomí a ne stranického diktátu.

Demokracie prý není dokonalá, ale nic lepšího dosud nikdo nevymyslel. V tomto rčení není o nutnosti živit darmožrouty ani slovo.

MĚNIT BUDOUCNOST JE JEDNODUŠŠÍ, NEŽ SE ZDÁ!!!


Petr Gros

Autor: Petr Gros | úterý 17.5.2011 12:44 | karma článku: 31,57 | přečteno: 2231x
  • Další články autora

Petr Gros

Zesměšňuje slušný člověk soupeře kvůli zdravotnímu handicapu? Svinstvo.

Vyzdvihovat slušnost jednoho kandidáta proti druhému se muže zdát legitimní. Pokud ovšem ten “slušný” sám lže a navíc se uboze posmivá soupeřovu zdravotnímu stavu - je mi líto. Sám sebe diskvalifikuje.

26.1.2018 v 2:03 | Karma: 31,07 | Přečteno: 1376x | Diskuse| Politika

Petr Gros

Porovnání platů cz/de vol.2

Před časem jsem tu psal o nepoměru v našich a například německých mzdách. následuje upřesnění.

16.7.2014 v 11:38 | Karma: 18,87 | Přečteno: 1545x | Diskuse| Ostatní

Petr Gros

Tomáš Halík podněcuje k nenávisti na základě odlišného názoru

Osoba, která se zasloužila o přínos na poli „pokroku ve výzkumu a objevech týkajících se duchovních skutečností“ (definice laureáta Templetonovy ceny) se po dvacetiminutovém sebeoslavném monologu (ve kterém tvrdí, že je světu třeba dialog) nadřazuje běžným lidem (už poněkolikáté) a vyzývá k tomu, abychom si "dávali pozor na ty, kdo v dnešních dnech fandí Rusku". A vyzývá k tomu veřejně.

25.3.2014 v 14:10 | Karma: 37,92 | Přečteno: 2342x | Diskuse| Politika

Petr Gros

Ukrajina - kde je generální stávka???

Nedílnou součástí každé úspěšné revoluce - i té naší z 89 - je stávkování. Posléze generální stávka. Nástroj, který zacvičí s každým režimem. Pokud mají revolucionáři podporu všeho lidu. To, že na Ukrajině neproběhla, znamená jediné: jednotná vůle všeho lidu neexistuje.

20.2.2014 v 23:44 | Karma: 28,28 | Přečteno: 1171x | Diskuse| Ostatní

Petr Gros

Český Slavík dal Bestii svá křídla

Bylo třeba Řezničinu zastavit tak hloupě? Zpanikařit, zasáhnout do výsledků hlasování jako trapný cenzor a poštvat proti sobě zbytečně část veřejnosi? Věřím, že ne.

1.12.2013 v 11:47 | Karma: 19,33 | Přečteno: 974x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Přijíždí německý prezident Steinmeier. Setká se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájí dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3444x
Muzikant, otec na české poměry nadměrné rodiny, rvoucí se se životem a především sám se sebou o každou píď.

Seznam rubrik